Jeffrey Deelman

Like to read this in English?

Thuiskomen

’s Avonds laat rijd ik na een drukke reis terug naar huis. Naar Groningen. Ik ben er geboren en getogen. Telkens als ik de stad in de verte zie liggen, voel ik dat ik ’thuis kom’. De silhouetten van de Martinitoren, het Gasuniegebouw en de markante stadspoorten aan het begin van de stad. Als ik even later de sleutel in de deur steek, weet ik het: Ik ben thuis.

Life is yoga | Jeffrey Deelman foto: www.84photos.nl - Lucas Winkel
Life is yoga | Jeffrey Deelman foto: www.84photos.nl – Lucas Winkel

Drie

Hetzelfde gevoel krijg ik van yoga. Van kinds af aan was ik veel in beweging en aan het spelen. Ik ging naar de toneelschool waar de fysieke kant van spelen mij fascineerde. Ik voelde mij thuis. Rond mijn 21e ging ik lesgeven op een sportschool. Sportschool? Ja, ik miste na mijn afstuderen het fysiek bezig zijn. Toen startte de hype rondom Power Yoga. ‘Dat is ook wel wat voor jou’, zei mijn baas. Het speelse karakter, de uitdaging en de rust, maakten dat ik me er… inderdaad: thuis voelde. Van de twintig opgeleide collega’s, bleven er uiteindelijk drie over. Daar was ik er eentje van.

Stempel

Er was geen weg meer terug. Naast de power yoga opleiding, kwam daar al snel Pilates bij. In de jaren volgende ik veel workshops bij Andreas Trussat en Debbie Jenner. Meer en meer raakte ik geinteresseerd in de mentale en spirituele kant. Ik las het ene boek naar het andere. Ruby Wax (‘Tem je geest’) inspireerde me en toen ik ‘Het inzicht’ las van Johan Noorloos’ wist ik het zeker.

Ik wilde mijn kennis verzilveren met een certificaat. Ik wilde toch een soort stempel van goedkeuring. Daarom besloot ik tot het volgen van de RYT 200hr Teacher Training. Tony Guiliano en Kenny Graham hebben mij het vertrouwen te geven dat ik die kennis kan delen.

Rugzak

Naast de opleiding blijf ik mijn rugzak vullen. Johan Noorloos, Marcel van de Vis-Heil, Ross Rayburn geven me inspiratie. Maar ook mijn peetkinderen Jip en Saar. De onbevangenheid en onvoorwaardelijkheid zijn een waardevol geschenk.

Reis

De yogamat is een veilige speelplek. In mijn lessen probeer ik op speelse wijze verbindingen te leggen met het dagelijks leven. Mijn lessen zijn speels, energiek, creatief en met humor. Ik hoop dat je in de les een fysieke, mentale of spirituele reis hebt gemaakt. En dat je telkens thuiskomt…

Namaste

Jeffrey #lifeisyoga