FOOD – Mangocake

Zomerse Mango cake zonder gluten

Chocolalala

Nou het mag ondertussen wel duidelijk zijn. Ik en chocola zijn hele goede vrienden. Soms iets te goed. Dat betekent dat ik een periode heb gehad dat ik dagelijks een reep chocola binnen 2 minuten kon verorberen. Ja, inderdaad, dagelijks.

Mango

Op nummer twee staat mango. Heerlijk. Beetje zuur, lekker zoet. Sinds een maand volg ik Personal Bodyplan. En daar kwam ik tussen de recepten Zomers Mango cake tegen. Maar daar heb je bloem voor nodig. Laat ik nou het liefst zo veel mogelijk zonder gluten willen eten. Ach, dan vervang je het toch door havermout. Super lekker. Hier het recept.

Ingrediënten

  • Havermout (250g)
  • Zout (1g)
  • Kaneel (10g)
  • Eieren (110g / 2 st)
  • Olijfolie of Kokosolie (15g)
  • Rijpe mango (400g)
  • Citroensap (30g)
  • Rozijnen (100g)
  • Bakpoeder (1/2 theelepel)
  • Sinaasappelsap (100ml)

Bereidingswijze

  1. Meng havermout, zout en kaneel
  2. Klop de eieren en voeg toe aan het meelmengsel
  3. Voeg de olie, mango, kaneel, zout, citroen en rozijnen toe,
  4. Sinaasappelsap toevoegen tot het licht smeuïg wordt.
  5. Als laatste bakpoeder toevoegen.
  6. Giet in een ingevet bakblik
  7. Bak op 180c ongeveer 60 min

Voedingswaarde (1/8e stuk)

Hele cake 1/8 stuk
KCAL 1162 145,25
KOOLH 86 10,75
EIWIT 58 7,25
VET 46 5,75
VEZELS 66 8,25