Ja, ik ga bloggen voor Be Healthy, Feel Good

Be Healthy Feel Good

Anders

Al een half uur staar ik naar mijn beeldscherm. Mijn vingers raken het toetsenbord. Bewegingsloos. Het doel: een blog over mezelf schrijven. Om me voor te stellen. Wie ik ben, wat ik doe en waarom voor Be Healthy, Feel Good schrijven? De eerste vraag is al lastig: ‘Wie ben ik?’. Zucht. Mijn vingers blijven stil staan boven de toetsen. Hmm, dat moet anders kunnen. Eigenwijzer en anders dan anders. Hoe krijg ik die vingers in beweging? Hoe maak ik het leuk voor mezelf en voor de ander om te lezen?

Wie ben ik?

Laat ik eerst maar vertellen hoe ik heet: Jeffrey, dat is mijn naam. Gekregen van mijn ouders. Ok, dus je weet mijn naam, maar mijn verhaal nog niet. Om daar achter te komen, zal ik regelmatig een blog schrijven. Een verhaal. Dat is wat ik het leukst vindt verhalen vertellen. Iedereen zit vol verhalen. Bijzondere verhalen, moedige verhalen, grappige verhalen. Mijn blogs voor Be Healthy, Feel Good gaan over yoga, over dapper zijn, over nieuwsgierig zijn, over rust, over chocola, over mezelf en over jou.

Ja maar

Eigenlijk heb je maar 1 ding nodig om je ‘good’ te voelen: een begin. Net zoals een verhaal een begin heeft. We zeggen heel vaak tegen onszelf dat iets toch niet gaat lukken. We noem zo 100 dingen op die er mis kunnen gaan. We remmen onszelf met de ene ‘ja-maar’ na de andere. Daar we maar niet hoeven te beginnen. Ik ben daar ook heel goed in. Gelukkig heb ik ergens een eigenwijs stemmetje in mijn hoofd dat met een glimlach in zijn stem fluistert: ‘probeer het eens, stel dat het lukt’.

Gelukt

Zo staat er dan toch ineens eens letters op het beeldscherm. Zijn mijn vingers in beweging gekomen. Ik ben ergens begonnen. En je hebt me ook nog een beetje leren kennen. Een beetje, maar het begin is er. Ok, nog 3 steekwoorden dan die iets zeggen over mij: theater, coaching en chocola. Meer vertel ik niet. Nog niet. Op naar het volgende hoofdstuk; de volgende blog.

Deze blog verscheen eerder op de website van Be Healthy Feel Good.